Projekt "Grænseoverskridende Kunst"

En Yurt, et mongolsk nomadetelt

The Human Rights Flag kurateret af Victor Valqui Vidal

De 30 menneskerettig- hedserklæringer udstillet i Yurten

Kirsten Barlit "Luk dem ud"

Jens Galschiøt En bådflygtning udstillet i Yurten

Michael Sasserson Kapitalismen ødelægger Moder Jord

Michael Sasserson Moder Jord

Grænseoverskridende Kunst
Tanken var: Hvad kan man skabe, når man går ud over det, der begrænser?

Projektets formål er via samarbejde og nytænkning at skabe et kulturelt fællesskab, hvor en hel landsby, Svankjær i Thy, bliver en del af både et nordisk og et globalt kulturprojekt.
Hensigten er både at styrke kulturlivet i landsbyen og skabe et fællesskab i Norden, når 75-80 skulptører fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne og Grønland samt nye nordboere fra fjerne lande og højt anerkendte internationale kunstnere går sammen om at omdanne en landsby til en skulpturlandsby ved at præsentere nordisk kunst og verdenskunst af højkvalitet fra den ene ende af Svankjær til den anden.

Ved at sætte kunst i det offentlige rum i en nordvestjysk landsby vil det for nogle være grænseoverskridende, men det vil også gøre folk i et udkantsområde interesseret og medlevende i noget, de ikke tidligere har oplevet. Det vil skabe sammenhold, diskussioner og samtaler langt ud i fremtiden.

Når kunstnere fra hele Norden mødes, vil der uvægerligt blive skabt nye netværk og nye kontakter til gensidig berigelse. I samarbejde med internationale kunstnere lige fra Sydamerika, Sydafrika og Malaysia i Asien til alle de baltiske lande og flere andre europæsike lande vil der ligeledes opstå et fællesskab på tværs af sociale, religiøse og politiske skel. Vi har erfaret, at gode og vedvarende venskaber er opstået gennem disse projekter, hvor fællesnævneren er kunsten.

Som noget ganske særligt kan vi ved dette projekt udstille "The Human Rights Flag", Menneskerettighedsflaget.
Victor Valqui Vidal fra Peru har sendt de 30 artikler i Menneskerettigserklæringerne ud til 29 andre kunstnere i 20 lande, som så hver især skulle male et billede til den pågældende artikel. Disse billeder blev samlet til ét stort med betegnelsen: "The Human Rights Flag". Dette flag har været udstillet forskellige steder rundt i verden. Glæden var stor, da Victor Valqui Vidal meddelte: "Jeg har booket det til Svankjær i maj !"
Noget særligt skal have noget særligt, så jeg har fået fat i et mongolsk nomadetelt, kaldet en Yurt, som oven i købet er et smukt udsmykket Shamantelt. Her kan det omtalte "flag" ses sammen med andre meget spændende udstillinger lige til den 9/8, hvor Yurten skal retur.

De øvrige udstillinger fortsætter til den 14/9, hvor "Grænseoverskridende Kunst" afsluttes med en skulptursonate komponeret til lejligheden af en kendt musiker.

Vi kunne ikke have gennemført dette projekt uden en flot støtte fra
Nordisk Kulturfond.
Vi er ligeledes taknemmelige for de fine bidrag fra Thistede Kommune og Region Nordjylland.
TAK
til alle tre.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Joan Andersen | Svar 18.07.2013 18.16

Tusind tak for en helt fantastisk oplevelse, og jeres store gæstfrihed. de bedste hilsner Mille og Joan(Lars og Karins familie)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

14.10 | 08:02

Wie schön, dass ich den Skulpturhaven im Internet gefunden habe. Mein Brief ist unterwegs!
Liebe Grüße aus Tübingen von Dorothee

...
23.08 | 06:21

Til skulpturhaven
Vi har anbefalet jer af Peter og Gitte Straadt. Er det muligt at leje jeres lejlighed til 2 fra den 12.10 - 16.1O? vi har en lille hund.

...
13.07 | 17:34

Kontakt mig venligst Kirsten, vedr.: min skulpturer.
Mvh
Torben

...
16.04 | 14:43

Tak for din henvendelse, hvis du sender mig din mail til: barlit@mail.dk , så skal jeg sende dig en beskrivelse af hele forløbet samt vore billige priser.

...
Du kan lide denne side